Linnajuntsud Kessu ja NellaDella

Linnajuntsud Kessu ja NellaDella

Kessu ja NellaDella lugu sai alguse 2009. aasta aprilli kuus, kui nad olid äsja Kuressaarest Turvakodu hoiukodusse saabunud. Vanust oli neil siis vaevu poolteist kuud, pisikesed nagu püksinööbid. Hoiukodu polnud jõudnud neile veel nimesidki välja mõelda, nimetasime nad lihtsalt Linnajuntsudeks. Kolm päeva pärast saabumist said kaks neist juba uue kodu.
https://arhiiv.saareloomad.ee/kll/linnajuntsud.html
Kirjutab kiisude perenaine:
“Neli nälginud moega kassipoega, valiku tegemine oli oi kui keeruline, tulime järgi ainult kahele. Kahega läksime ka. Soov oli koju viia kaks isast kassi, kohapeal selgus, et kõik neli olid tüdrukud. Mõtlesime ringi – kui tüdrukud siis tüdrukud..
Siiani natuke kripeldab kahe mahajäänu saatus, äärepealt oleksime kõik neli võtnud aga kaine mõistus sai võitu. Õnneks said ka teised omale kodu, nagu hiljem lugesime, aga kripeldus jäi.
Meie pereliikmeteks said Kessu ja NellaDella. Kessu oli pesakonna äbarik, niitpeenikeste jalgade, suurte kõrvade ja haleda ilmega arglik loomake. Arglikkusel oli põhjus – Kessu nägemine pole päris see, mis oleks pidanud olema. Arukust see-eest on mitme kassi jagu. NellaDella on topeltjulge aga tuulepäine. Seega peale
järelemõtlemist otsustasime, et jäävad tubasteks kassideks.
Kessu pole enam ammu see “äbarik”, ta on kareda karva, lumivalge krae ja kõrgete jalgadega suur kassipreili, kes jutustab õrnalt salajutte ja on kõigega rahul, peaasi, et perenaine oleks käpaulatuses. NellaDella on eksootilise välimuse ja siidikasukaga poisilik plika, kelle häält kuulevad kõik ja kes alati käib läbi kõikide süled.
Kolme päeva pärast on neil viieaastane kodukassijuubel ja ma usun, et nad nõustuvad minuga kui ütlen, et need on olnud tõeliselt imelised viis aastat.

Tervitustega kodust!
Kessu, NellaDella ja nende Inimesed”

Meil jääb üle nende kahe kaunitari üle vaid suurt rõõmu tunda ja soovida neile ja nende inimestele veel palju ühiseid rõõmsaid aastaid!

Lisa kommentaar