Cisza

Cisza

Täna saime jälle ühe toreda kirja endisest hoolealusest, Ciszast, kes Kassikodus kordagi häält ei teinud ja sellest ka nime sai, ‘cisza’ tähendab vaikust.

“Tere
Kirjutab teile kaua vaikinud kaunitar Cisza oma kodu uudiseid. Kohe on jõulud. Aasta tagasi jõululaupäeval tuli meie pereliikmeks kaunis ja arglik kiisuke. Meie jõulukiisu. Päriseks! Hirmunud ja pelglik, elas ta algul suures majas kylaliste toas. Läks umbes kuu, kui hakkas harjuma. Sellele aitas kaasa pere pärslane noorhärra Nupsu. Cisza oskas teha ka välju häält, kui Nupsut silmapiiril ei olnud. Ja nurrumootor töötas täisvõimsusel.

Tasakesi hakkas ta sülle pugema ja väga ihkas palju pai. Ta oli selline alandlik ja malbe. Oskab ka end kehtestada, käpp käib kiirelt kui vaja. Kuuleb hästi oma nime ja tuleb kutsumise peale lähedale. Nurr on kohe kiire tulema. Meil on komme iga hommik tervitada- sülle võtta ja teha hommiku kalli. Veel meeldib talle kaissu pugeda. Pärslane õpetas talle oma kombeid: kraanist vett juua ja kodu-spaad nautida. Ta on ikka nii armas oma päris kiisu ”

 

 

 

Lisa kommentaar