Silver

Silver

Vigastatud Silveri korjas üles meie vabatahtlik Leisi maantee 13.-14. kilomeetril, veidike peale Kaarma risti, kuhu kass ilmselt ise abi otsima oli tulnud. Tohtrid Lea ja Jüri Hiiovän nägid erinevatel aegadel sama kassi tee peal istumas. Lea pidas auto kinni, kuid möödasõitev kaubik peletas kassi viljapõldu. Veidi hiljem sealt mööda sõitnud Jüri nägi kassi keset teed istumas, auto lähenedes lonkas kiisu teepervele, et ohu möödudes uuesti tee keskele naasta. Meie vabatahtlikul õnnestus see sõbralik loom autosse saada ja hiljem kliinikusse toimetada. Kliinikus tehtud rõntgenipilt oli õõvastav – lisaks parema käpa kämblaluu murrule olid pildil selgelt näha kaks õhupüssikuuli. Üks kassi peas ja teine kõhus. Kuulid on selle vaese looma keres olnud ilmselt juba tükk aega, sest sisenemishaavu tuvastada ei õnnestunud. Lisaks on õnnetul kassil vigane vasak silm, kas siis herpesviiruse tõttu või kakluse tagajärg. Silver ise on oma vigastustest hoolimata ülimalt sõbralik ja hea kass. Räsitud välimuse järgi otsustades ei tohiks tal kodu olla, sõbralikkus ja inimese usaldamine näitavad aga vastupidist, Silveri nurr hakkab pai saades momentaalselt tööle ja talle meeldib inimese lähedus.
Silver läks hoiukodusse kosuma ja aeg näitab, mis temast edasi saab. Käpa kämblaluu peab ilmselt ise kokku kasvama, sest kassi käppa ju kipsi ei pane.
Esmased uuringud, röntgenipildid ja ravimid läksid maksma üle 50 euro. Kui Silver kosub, siis on vaja otsustada, mida teha (ja kas üldse saab midagi teha) nende kahe kuuliga, mis vaese looma keres kindlasti talle vaevusi põhjustavad  Silver sai pikatoimelise antibiootikumi süsti, mida tuleb 14 päeva pärast korrata, ja valuvaigistit. Hiljem vajab kerget plastilist operatsiooni tema viga saanud silm.
Kui soovid toetada Silver Ükssilma ja aidata tasuda tema ravikulusid, siis tee annetus Turvakodu kontole
SEB a/a 10220047924016 märksõnaks “Silver”
23. 02. 2014- Silver on tagasi oma kodus.
 Silver

Lisa kommentaar