Teeme ära!

Teeme ära!

Kui vabatahtlik talgupäeva hommikul kell 11 Kassikodusse jõudis, olid teised usinamad juba kohal ja tegid ettevalmistusi tööle asumiseks. Registreerunuid ametlikul Teeme Ära lehel oli veel neljapäeva õhtul 8, laupäevaks 16, aga kui päeva lõpus “tibusid” lugesime, saime osavõtjate arvuks 15. Asusime tööülesandeid jagama. Vaja oli Kassikodus teha suurpuhastus, ehk puhastada kõik maast laeni. Justnimelt ka lagi, sest mingil müstilisel kombel suudavad kassid ekskrementide jälgi ka lakke tekitada, rääkimata seintest.
Pisemad said nuustikud ja asusid altpoolt seinu küürima, pikemad kõrgemalt. Vaja oli veel kasside turnimislauad puhastada, liivakastid puhtaks sopsutada ja pesta, pesades padjad-tekid uute ja puhaste vastu vahetada, toidunõud pesta ja värske söök-jook serveerida, põrand pühkida ja pesta, mustad pesakatted ja prügi välja organiseerida, ladu ja esik korrastada, trepikoda pühkida ja pesta, duširuum ja wc läikima lüüa. See kõik sai tehtud.
Vahepeal oli küll selline segadus, et tundus kahtlane, kas see enne keskööd korda saab. Kõik sagisid, nühkisid, turnisid, kraapisid ja pesid. Aga Kassikodu ruumid said siiski korda.
Kõige toredam osa Kassikodu koristusest on muidugi see, et sujuvalt saad töö käigus ka kiisusid silitada ja nende tegemisi jälgida.
Vahepeal tegime söögipausi. Hela oli küpsetanud imemaitsva kohupiimakringli. Teised tõid poest head-paremat, nii et laud sai päris korralikult kaetud. Tähistasime koogisöömisega ühtlasi ka sünnipäeva – meie MTÜ sai samal päeval 9-aastaseks. PALJU ÕNNE MEILE! Vahepeal toodi meile kingiks veel kaks kratsipuud ja mänguasju kassidele, selle eest suured tänud Riinale ja Kristile! Pausi ajal sai natuke ka mokalaata pidada ja uurida, mis talgujuhi kastis veel põnevat on. Kellel aega oli, jäi pärast pausi veel töid lõpetama. Tragimad lõpetasid alles peale kella kuut õhtul.
Ja kuigi töö ei lõpe Kassikodus kunagi, võime päeva siiralt kordaläinuks lugeda, tänada kõiki osavõtjaid ja öelda, et TEGIME ÄRA!
Aitäh teile, Maris, Kai, Marje, Hanna, Degrid, Laura, Grete Lisete, Mariann, Katrin, Hela, Edit, Kaja, Geidy, Krista, et te ei pidanud paljuks tulla Kassikodusse, veeta üks tore ja töökas päev ja teha seal olemine paremaks nii kassidele kui igapäevastele koristajatele!

 

Lisa kommentaar