Särts ja Säde

Särts ja Säde

Vete tänavalt pärit siiami pojad. Hoiukodusse kolis kaks must-valget kiisut, teised said kiiresti uued kodud.

Hoiukodus sai arglikest kassipoegadest ehtsad aktivistid, nii et kassipiigad ristiti vastavate nimedega: Särts ja Säde. Hoiukodu kirjutab neist:

“OH SA SÄDEMEVIHK……jääb hoiukodul üle ohata, kui hommikul kasside toa ukse avab. Sõda, sulaselge sõda on üle toa käinud ja peasüüdlased jooksevad uksele vastu, endil ilmsüütud näod peas – Bagheera tegi! Või siis Sheeba.
Särts ja Säde on umbes paarikuused kassitüdrukud, kelle ema on puhastverd siiam. Kuidas selline kass tänavale sattus, on mõistatus. Igal juhul on tänavaelu ta nii targaks teinud, et püügipuuriga teda õnge ei võta ja nii peavadki kassilapsed ilma emata hakkama saama. Ja saavad ka. Imehästi.
See, et hoiukodu kasitoas vähe ruumi on, ei heiduta neid üldse. Polegi palju põrandat vaja, kui on olemas riiulid ja lauad ja kapipealsed ja diivan.
Särts on õdedest tagasihoidlikum, tema oskab ka fotoaparaadile poseerida. Särts sai oma nime selle tõttu, et esialgu ei tahtnud ta üldse inimese sõber olla, vaid tõmbas kõrvad peadligi ja ainult särtsus. Need ajad on nüüd möödas ja Särts on üks vahva kassitüdruk, kellega juba igav ei hakka. Säde on…Säde on aga üks tõeline tulesäde, täielik vastand oma õele. Ühe sekundiga oskab ta end läbi tillukese ukseprao teistesse tubadesse smuugeldada, kahe sekundiga ronib kõrgele kapi otsa ja kolmandal sekundil rüüstab juba peeglilauda. Pildistada on teda suisa võimatu, sest nii kiiresti reageerivat fotoaparaati pole veel leiutatud. Säde siin ja Säde seal, pea hakkab suisa ringi käima. Ja nurr on Säde-plikal igal sammul kaasas…
Mõlemad plikad kasutavad eeskujulikult liivakasti, on vaktsineeritud ja kiibistatud.
Kui sul on juhtumisi kodus igav või pole kedagi, kelle järgi koristada, siis vajad sa just Sädet või Särtsu, või veelgi parem – neid mõlemaid!
Helista telefonil 5163483 (parem kui õhtuti) ja tule neile külla, sa ei kahetse!”

08.10.13 Säde läks uude kodusse, kus ta sai uueks nimeks Nipli Niina.

30.12.13 Säde perenaine tuli ka Särtsule järele ja nüüd möllab sädemevihk juba koos uues kodus. Särts sai uueks nimeks Sitika Siina.

Lisa kommentaar