Liisu- kass, kes oskab lugeda neljani

Liisu- kass, kes oskab lugeda neljani

Liisu on imeilus noor emane kass, kes tänaval elades kõhutäiepärast muretsema ei pidanud. Iga päev oli garanteeritud söök ja seltskond tänu ühele armsale vanapaarile. Kaks korda päevas, kindlal kellaajal ja rikkalikult.

Elu paneelmajade ja autode vahel ei ole aga meelakkumine – iga päev on võitlus ellujäämise nimel ja turvatunnet ei suutnud vanapaar Liisule tagada. Meie sattusime sealsete asukate peale ajal, mil Liisu ootas poegi. Murphy seaduse kohaselt juhtub kõik õigel ajal või siis natukene hiljem. Meie jäime hiljaks vaid ühe päeva, kuid see tähendas palju rohkem tööd ja vaeva nüüd juba viie hinge päästmisel.

Kass Liisu ja pojad

Kõik läks aga loomulikult jälle Murphy seaduse kohaselt. Kohe nii õnnetult, et kiisu aimas halba ja asus poegi minema tassima. Kaks pisikest jäid mingil põhjusel ripakile ja  meil mure suur – mis saab, kui Liisu ei tulegi tagasi. Tuli, kuid tol õhtul haaras ta kaasa vaid ühe neist. Hoiukodu sai endale üheks ööks tissitamise kohustuse, hommikul viisime vapra pojakese tagasi lootuses, et Liisu tuleb teda otsima. Ja ta tuli! Kolm ei olnud järelikult tema jaoks piisav. Meie olime omadega aga jälle alguses – pesakond oli koos emmega, aga mitte meie hoole all.

Visadus viib teatavasti alati sihile ja naabermaja kuuris asju umber tõstes tabasime nii ema kui ka pojad. Lõpuks. Liisu oli kaitsev emme, kes ei pidanud paljuks võtta oma hoole alla ka üks ripakile jäänud kassilaps. See oli juuli algul. Pisikiisud Leidsid pea endile uued kodud ja seda päris oma kodu jäi ootama ka Liisu. Oma suurte-suurte silmadega inimesi veidi ebalevalt jälgiva Liisu usalduse peab aga esmalt välja teenima. Nii nagu suutis seda too armas vanapaar, suudab seda igaüks, kellel on süda ja soov pakkuda parimat.

Liisu on rahulik ja malbe pikakarvaline kaunitar, kes kasutab ideaalselt liivakasti ja ei pirtsuta toiduga. Liisu on steriliseeritud, vaktsineeritud ja kiibistatud.

———

Septembri keskel koliski Liisu oma uude kodusse. 5. oktoobril teatas perenaine, et Liisu on oma uue koduga hästi ära harjunud. Sülekass veel ei ole, aga küll tast asja saab, tuleb aega anda.

Lisa kommentaar