Lövi lugu ehk kassipoiss Miisu seiklused

Lövi lugu ehk kassipoiss Miisu seiklused

Ristiku tänaval nähtud kassist, kes kord üht, kord mõlemat jalga järgi veab, anti meile esmakordselt teada 28. jaanuaril 2013. Kiisu nägi teataja sõnul üsna räbal välja, tundus näljane ja oli pulstunud. Algas suurejooneline operatsioon kassi kinni püüdmiseks. Mitmed patrullid kammisid ümbrust mitu päeva, aga keda ei olnud, oli muret tekitanud kass. Aegajalt küll nähti, kuid kätte ei andnud ja püüdmispuur jäi tühjaks. Fantoomkass, nagu kiisut nüüd hüüti, oli kas kaval või lihtsalt inimpelglik. Korra oli loomast teataja teda ka varem saanud kinni hoida ja kass tundus vaid luu ja nahk. Lisaks veel mure, et jalad vigastatud ja ega veebruari ilmad õues sellisele loomale ei halasta. Vabatahtlikud üritasid rääkida inimestega, kelle maja juures kassi nähtud oli, kuid keegi uksekellale ei vastanud. Riskides hulluks tembeldatud saada hiilisid-luurasid-kss-kss’utasid vabatahtlikud murelike südametega Ristiku tänaval, panid peibutuseks sööki maha…

17. veebruaril tuli kauaoodatud teade: KÄES!!! lövi

Koostöö Ristiku tänaval elava inimesega kandis vilja, kiire reageerimise tulemusena oli kaua aega otsitud kass tabatud. Kass oli tänavakassi kohta üllatavalt leplik, lasi end ilusti puuri panna, vaatas tarkade silmadega otsa ja tundus väga mõistlik neljajalgne olevat. Üks turvakodu vabatahtlikest võttis Lövi’ks ristitud kassi enda hoole alla. Üsna pea tulid hoiukodust teated, et tegu on äärmiselt toreda kassiga, keda tahaks muudkui paitada. Kiisu tundis end tubastes oludes väga hästi. Kas tõesti on selline hellik hüljatud ja hulk aega tänaval hulkunud? Selgus ka, et kass pole üldsegi kondine, kõrvad puhtad ja hambad ilusad. Tekkis mõte, et ehk tuleks otsida esialgu uue kodu asemel hoopis endist. Ehk kordub sama lugu, mis juhtus Hallikesega, kes pärast hulk aega hulkumist koju tagasi sai. Aga selliseid lugusid vist siiski väga tihti ei juhtu.

lövipärastpügamistJärgmisel päeval käis Lövi-poiss pügamisel. Vana pulstunud karv eemaldati ja, nagu kommentaarides tabavalt öeldi, vanast habemikust sai teismeline 🙂 Kiisu sai arsti juures ka kastreeritud ja kiibistatud. Ees ootas veel käik röntgenisse, et täpsustada jalgade olukorda, operatsiooni või ravi vajalikkust.

Ja siis, 20.02 tuli pommuudis:

“Uskumatult head uudised!!! Kes praegu seisavad, need parem istugu! Meie haigete käppadega Lövi ei olegi Lövi, vaid pisipiiga poolt Miisuks ristitud kass.
Lövi ehk Miisu ei olegi hüljatud kiisu, vaid tal on olemas kodu, kus teda mitu päeva on taga igatsetud ja tema pärast muretsetud. Miisu jalad said kannatada juba kauges lapsepõlves ja abi on otsitud mõlemast kliinikust, kuid olukord loeti lootusetuks ja kiisut aidata ei suudetud. Miisu elab Ristiku tänaval, lähedal majale, kust saadeti meieni see abipalve. Seega ajas Miisu ümbruskonnas oma kassiasju, mitte ei olnud õnnetu ja hüljatud. Ja hüüded, mida naabrid kuulsid ja hädakisaks pidasid, olid tegelikult Miisupoisi pulmahüüded 🙂
Pulstunud kasuka tõttu on teda juba mitmel kevadel Löviks pügatud, nüüdki ootas pererahvas soojemate ilmade saabumist. Mis teha, kui härra kammi ja harja ei salli 😀
Homme läheb Miisu tagasi oma pererahva juurde, saades enne kliinikus kiibistatud. Muidugi peab ta nüüd mõnda aega tubase eluga leppima kuniks uus ja uhke kasukas uuesti selga kasvab.
Selle loo kohta võib öelda, et lõpp hea, kõik hea. Meil on Miisu pärast tõsiselt hea meel.
Jutu lõpetuseks kordaks aga veel kord – KULLA INIMESED, KIIBISTAGE ÄRA OMA VABAKÄIGU-KASSID. SELLEGA SÄÄSTATE TE END SÜDAMEVALUST JA OMA LEMMIKUT SELLISESSE OLUKORDA SATTUMISE EEST.
Praegu läks õnneks, inimesed muretsesid kiisu pärast ja tahtsid talle ainult head. Aga on ka halbu inimesi…”

/Elina/

Lisa kommentaar