Panter

Panter

Härra Panter ehk pääsemine üle noatera.

Saatuse tahtel sattus Turvakodu “uue hingamise” esimene kass meile üsna õnneliku juhuse tõttu, ilmselt oli Kassijumalal tööaeg ja ta otsustas sekkuda paratamatusesse. Härra Panter, kes kliiniku laual juba uinutatud oli, pääses siiski terve nahaga. Narkoosist ärkamine oli tema jaoks šokk ja seetõttu otsustas ta oma käitumisega šokeerida ka vabatahtlikke. Nii saigi Härra Panter oma nime.
Härra Panter on imeilusa musta läikiva kasukaga kõuts, kelle kurgu all ilutseb valge manisk. Härra Panter on inimeste senise käitumise tõttu pelglik, kuid mitte enam kuri. Küüsi ja kihvu näitas ja kasutas ta ainult kahel esimesel vangistuse päeval. Härra Panter on lihtsalt ettevaatlik ja seda ei saa talle mitte pahaks panna. Tal ei ole põhjust inimesi usaldada, veel mitte. Kuidas saabki usaldada neid, kelle käed ühel hetkel toitsid, teisel hetkel aga puuri püüdsid ja surmasüstile toimetasid.
Härra Pantrile meeldib pai ja sügamine, siis unustab ta mõneks hetkeks kogu maailma valu ja vaeva ning julgeb korraks suurest mõnust isegi silmad sulgeda. Juba on hetki, kus Härra Pantri silmad ei ole enam tume-tumedad ja kahtlustavad. Sülle võtmine tundub praegu veel ohtlik olevat ja see Härra Pantrile ei meeldi. Samuti eelistab ta tegutseda öösiti ja päevasel ajal varjuda turvalisse kohta.
Hinges on Härra Panter väike süle- ja nurrukiisu, kes ootab oma ellu inimest, kes teda armastaks ja hoiaks ja lubaks tal tunda end turvaliselt.

————————–

Härra Panter sai turvakodus oldud aja jooksul kastreeritud ja kiibitud, parasiiditõrje ja vaktsiini. Kuna Kassitoas käis mitmeid inimesi (asju viimas, Pantril külas, riiuleid ehitamas jne) ja vaheukse puudumise tõttu, pidi Panter viibima puuris. Vabadusega harjunud kassihärrale polnud see sugugi meeltööda ja ta muutus üha turtsakamaks, mis tegi tema eest hoolitsevad inimesed murelikuks. Asuti Pantrile hoiukodu otsima, kus ta ei peaks olema puuris ja saaks inimestega harjuda. Siis aga tuli “pauk” – Pantrile on olemas PÄRIS kodu! Samal päeval, 13.02.13, lahkuski Kassikodu esimene asukas oma uude kodusse. Maakassiks, peresse, kus on laut, kuked-kanad jne. Esialgu tuppa, aga edaspidi saab vabakäigule. Meie priiusega harjunud kassihärrale ilmselt kõige parem variant.

Panter

Lisa kommentaar